Reflexions i propostes dels veïns i les veïnes de Mediona

Ha passat tot un estiu i de quina manera deu haver canviat el paisatge de Mediona en tots aquests mesos… Avui reprenem el bloc amb ganes d’explicar-vos com van anar els debats de poble que marcaven el punt d’inflexió del projecte Mediona, cap a on anem?.

Com ja sabeu, el passat mes de juny i juliol es van realitzar diverses projeccions del Documental de poble als diversos nuclis de Mediona. Aquestes projeccions van anar acompanyades de debats entre els veïns i les veïnes assistents, que van ajudar a recollir propostes, idees, records tan del passat, del present com del futur de Mediona.

La participació va ser molt bona i hem pogut comprovar que les propostes que van anar sortint en cada un dels nuclis caminen cap a una mateixa direcció: la unió i el retrobament dels diversos nuclis.

Aquestes són algunes de les propostes que van sorgir:

1. Transport comunitari: Els veïns i les veïnes de tots els nuclis de Mediona comparteixen la idea de la manca de transport comú per moure’s dins del municipi o més enllà. Molts dels veïns i les veïnes s’organitzen per anar amb un mateix cotxe. Tot i així, hi ha molta gent que encara desconeix aquest sistema. Per tant, es proposa crear un banc d’intercanvi basat en les necessitats de desplaçament. (Veure l’experiència a Vilafranca del Penedès: http://www.vilafranca.org/html/infoiactualitat/compartir.html).

2. Propiciar la trobada entre nuclis i urbanitzacions amb l’organització d’activitats comunitàries que serveixin per refer els llaços de relació entre totes les persones que viuen a Mediona. Es proposa fer excursions, aplecs, etc. També s’aposta per aprofitar la senyalització d’espais naturals i camins preservats per connectar els nuclis del municipi que s’ha portat a terme amb la Diputació de Barcelona. Així es podran millorar les comunicacions entre els diversos nuclis de Mediona més enllà de les carreteres. També es parla de la manca d’una plaça al nucli de Sant Joan de Mediona que exerceixi de punt de trobada per a tot el municipi.

3. Afavorir millor coneixement de les activitats que es fan a Mediona: Es proposa fer un fulletó mensual on publicar tota la informació sobre les activitats públiques que s’organitzen a tot el municipi de Mediona (amb la participació de totes les entitats culturals i socials). La idea sorgeix amb dos objectius: informar i no solapar actes. Es proposa editar el full informatiu mensualment i deixar-ne còpies a les botigues i altres establiments, afavorint la comunicació de boca a orella. Aviat també estarà a punt el nou web de l’Ajuntament de Mediona, on també es podrà trobar tota aquesta informació de forma accessible: http://www.mediona.cat/

4. Apadrinament de llocs emblemàtics d’un nucli per part d’una escola o una entitat o col·lectiu social d’un altre nucli.

5. Continuïtat al treball conjunt entre les quatre escoles de Mediona: Arran del projecte Mediona, cap a on anem? i amb la intenció de reforçar els llaços entre la mainada de les quatre escoles del municipi i també d’ells i elles amb la gent gran, ja s’està elaborant un programa d’activitats fix que afavoreixi un millor coneixement mutu, més interrelació i també una major connexió entre les famílies dels i les alumnes.

 Debat a Cases NovesDebat territorial al nucli de Les Cases Noves de Cal Pardo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s