Les representacions col·lectives veuen la llum

El passat 9 d’abril es va realitzar la trobada entre les quatre escoles de Mediona: La Fassina, Renaixença, Epiqueia i El Roure. La jornada va arrencar al Casal Medionenc. Allà ens vam trobar tots i totes a primera hora del matí per muntar l’exposició col·lectiva les històries de vida que havia elaborat cada nen i nena fent servir diverses tècniques d’expressió artística. Mentre uns acabaven de preparar-la, les altres aprofitaven per esmorzar i córrer pel pati del Casal. De públic, la gent gran que protagonitza les cartografies audiovisuals i és el pal de paller del projecte.

Un a un, els grups d’alumnes de cada escola, van anar actuant i/o presentant els treballs de representació col·lectiva que havien preparat conjuntament. Hi van haver fotografies, ball, música, vídeo, paraules, presentacions, cançons, veus… Hem començat amb la presentació i el ball de l’Escola Renaixença fins acabar amb la maqueta de fang elaborada pels nens i nenes de l’Escola El Roure. Diverses formes d’expressió artística i maneres d’autorepresentar-se davant dels companys i les companyes del poble. Totes i tots amb una mateixa voluntat: apropar-se els uns a les altres i conèixer-se millor, fer pinya.

Tot seguit, amb la guia de la gent gran, van treballar el territori dibuixant el perfil del municipi de Mediona i col·locant-hi tots els quatre personatges escollits per part de cada alumne/a.

Després d’un passeig i d’un pícnic molt agradable al pati de l’Escola Epiqueia, els nens i les nenes van aprofitar per jugar plegats, observar els animals que viuen a l’hort o parlar. Un cop havien recuperat les energies, vam anar tots i totes cap a l’Escola La Fassina per encarar la part final de la jornada.

En petits grups i barrejats per escoles, van compartir els seus personatges i, entre tots i totes, van acabar triant-ne un de cada membre del grup. Ara comença l’etapa en la qual la mainada es convertirà en un equip de reporters i reporteres de la història viva de Mediona.

Fins aviat!!La Maqueta de El Roure

Deixa un comentari