Cinquena sessió: Coneixem el territori a través del fang

Avui el terra està enfarinat, hi ha caigut neu durant el cap de setmana i malgrat el fred que fa, el taller de l’Escola El Roure no s’atura. Han començat la seva proposta col·lectiva, l’han canviada després de rumiar-hi i la nova idea que ha nascut és molt potent.

Han decidit tirar endavant una maqueta de Mediona feta amb fang. Per fer-ho, han ampliat el mapa i s’han dividit la tasca entre tots i totes. Un grup està preparant la placa base de fang de dos centrímetres; amb l’acompanyament del Juan, estan aprenent a treballar aquest material. De mica en mica, van unint les plaques. Un segon grup està marcant i diferenciant en el mapa tot allò rellevant: els rius, les muntanyes, els diferents nuclis, les fonts… i també dissenyant sobre paper com seran els diferents elements que hi afegiran, com ara les fonts. Un cop han enllestit la feina, s’uneixen a la Julieta i a la Magda que estan amassant el fang per començar a crear el Castell de Mediona en miniatura. Finalment, l’Ana i l’Ot també estan fent una tasca molt important. El forn de fang de l’escola és petit, hi caben peces de 30x30cm i han de trobar la manera de poder posar-hi tota la placa. Per això, comencen a dividir el mapa en quadrats. Un cop han enllestit la quadrícula, hi inclouen coordenades i elaboren una llista amb els quadres que els tocaran a cada un i cada una d’ells/elles. Decideixen fer-ho alfabèticament.

Hi ha molta feina a fer però avui han avançat molt. Queden molts dies per a la segona trobada entre les escoles de Mediona i amb la gent gran: així que a poc a poc i bona lletra. Continuem!

El Mapa de Mediona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s